Velkommen til hjælpemidlet "fodcyklen".

carsten1Radiodoktoren Carsten Vagn-Hansen - Hjemmeside

Gigtplagede knæ og trappegang.
?Jeg er begyndt at tage Glukosamin og fiskeolie på grund af slidgigt i mine knæ.
Da jeg lige er begyndt at tage disse produkter, har jeg ikke mærket nogen effekt endnu. Nu har jeg læst flere steder, at man skal tage MSM sammen med Glukosamin, så det vil jeg gerne vide noget mere om. Jeg har slidgigt i begge knæ, og min læge synes, jeg skal prøve at tabe mig noget mere, før der tages stilling til, om jeg skal have nye knæ. Men hvis jeg kan blive hjulpet ved at tage naturprodukter, vil jeg da foretrække det frem for at få nye knæ.

Vi bor i et hus med tre etager, og jeg skal gå baglæns med ad trapperne. Jeg har spurgt min læge, om det ville være en fordel at flytte til et ét-plans hus, men han svarede bare, at det er trapperne der holder mig i gang. Kan du fortælle mig, om trapper er med til at forværre tilstanden i mine knæ? - Trappegængeren

! Trapper kan godt være hårde for knæleddene, især hvis man vejer for meget.
Tænk på, hvor mange kilo der trykker op knæleddene, og at du skal flytte disse kilo mange meter opad, når du går op ad en trappe, og når du går ned bumper led-enderne sammen og trykker mod brusken. Så det bil helt klart være en fordel for dig at flytte til stueetagen eller et ét-plans hus.
Vejer man for meget, går det ofte ud over knæ- og hofteleddene. Blot tyve kilos overvægt svarer til, at man skal gå hele tiden med en spand fyldt med vand i hver hånd. Det er hårdt. både for kræfterne og leddene. Så det er fint, at lægen har rådet dig til at tabe dig.
Det er fint. at du tager Glukosamin, der hjælper din brusk i leddene til at få det bedre og dæmper smerterne i brusken. Men for at Glukosamin skal kunne virke, skal den ud til brusken. og det sker gennem ledvæske, når man bevæger sine led. så det er vigtigt, at du bruger dine knæled meget uden at overbelaste dem. Din læge har ret i, at det er vigtigt. at du holder dig i gang, men måden er vi ikke helt enige om.
Det bedste, du kan gøre, er at cykle to gange tyve minutter dagligt på en motionscykel, som du kan have stående i din stue. Så får du den også brugt. Kan du ikke sidde på en motionscykel, kan du måske låne en sengecykel. der bare er et sæt pedaler på et stativ. Du kan have det sående foran en spisestuestol og så bare køre rundt med fødderne på pedalerne. Du kan også købe en sådan gulvcykel på tlf. 98 17 29 37 for blot 300 kroner.
Det er ikke nødvendigt at tage MSM sammen med Glukosamin eller Chondroitinsulfat, men er der smerter, kan MSM virke bedre smertestillende end de to andre stoffer. Til gengæld er MSM ikke så effektivt til genopbygning af brusken, så det er bedst at tage begge dele. Det er fint, at du også tager fiskeolie. der også virket smertedæmpende. Andre gode ting mod slidgigt er hybenpulver, C-vitamin og ingefær.

Afskrift af breve fra Restless Legs Patientforeningen:

Henry Kristensen
Forbindelsesvejen 11
9400 Nørresundby

21.06.05 - Kære Henry Kristensen

Tak for en meget venlig og imødekommende samtale som jeg i går havde med din hustru.

Vi aftalte, at jeg kunne få lov til at købe en fodcykel for de pr. check vedlagte kr. 361. Der var lidt usikkerhed om beløbsstørrelsen, så hvis den er forkert bedes du venligst sige til.

Jeg lider af uro i benene i form af en neurologisk sygdom ved navn Restless Legs, hvilket bevirker. at jeg får trang til at bevæge mig, når jeg er i hvile. Bare en smule bevægelse er nok til. at få hjernen til at producere den mængde dopamin, som den har brug for og som den ellers kun får ved hjælp af medicin.

Restless Legs er som nævnt en ubændig trang til at bevæge sig. Gør man ikke det og får man ikke den nødvendige medicin får man uro i ben og arme, stærke smerter og ufrivillige bevægelser af ben og arme. Restless Legs har intet med Parkinsons sygdom at gøre, men det er anti-parkinson medicin, der bruges i behandlingen af Restless Legs.

For at undgå overmedicinering "gemmer" man så vidt muligt medicinen til om natten og gør for eksempel det, at man står og "stepper" bag lænestolen, når man ser TV eller foretager sig noget andet, der fremmer dopaminproduktionen.

"Flere end 450.000 danskere lider af Restless Legs, hvoraf omkring 100.000 bør behandles akut" skriver en af vores Restless Legs-eksperter neurolog, overlæge, dr. med. Merete Karlsborg på patientforeningens hjemmeside.

Mit formål med købet af fodcyklen er, at afprøve dens egnethed i behandlingen af Restless Legs og - hvis den er god i denne forbindelse - at skrive om den på hjemmesiden med nogle tilhørende billeder. som jeg selv tager. Som forsøgsperson er jeg god, idet jeg lider af Restless Legs i svær grad i både ben og arme.

På Karsten Vagn-Hansens hjemmeside har jeg læst dette: "Kan man ikke sidde på en motionscykel, findes der en fodcykel, der er en plade med pedaler på og som kan stå på gulvet foran en spisestuestol. Man kan købe sådan en fodcykel hos ..."

Men det var nu ikke via Karsten, at jeg fandt frem til dig, men gennem patientforeningens debatforum, hvori der står: "Jeg har også stor glæde af en fodcykel, den bruger jeg mange gange i dagens løb, den belaster ikke led osv., men holder gang i blodcirkulationen. Kan anskaffes for kr. 300,00 hos Henry Kristensen: 98 17 29 37. Han laver humanitært arbejde, og tager kun betaling for materialerne."

Jeg ser frem til at modtage og - navnlig - afprøve fodcyklen.

Med venlig hilsen

Stig Eric Weibel
Restless Legs-Patientforeningen
Hornbækvej 666 B
3100 Hornbæk
Telefon: 49 75 56 56 (efter 12:00)

Restless Legs-Patientforeningen repræsenterer en større andel af befolkningen en nogen anden dansk patientforening

Hornbæk, den 23.02.06

Henry Christensen
Forbindelsesvejen 11
9400 Nørresundby

Vedrørende Fodcyklen "Humanitær"

Kære Henry Christensen.

Der er nu forløbet tre måneder siden, jeg købte fodcyklen med henblik på en afprøvning af effekten i behandlingen af Restless Legs og jeg finder derfor grund til at fremkomme med en vurdering af effekten.

Restless Legs er en neurologisk bevægelsesforstyrrelse, der er karakteristisk med en uimodståelig trang til at bevæge benene, jf. Restless Legs-portalen på www.restlesslegs.dk. Sundhedsministeriet udtalte gennem lægemiddelstyrelsen den 08.08.05, at ca. 380.000 danskere lider af Restless Legs i mildere til svær grad.

Produktet overraskede positivt: Fodcyklen er et perfekt hjælpemiddel, der kan reducere medicinforbruget af dopaminegonieter, som anvendes i behandlingen af Restless Legs, hvorved der er såvel menneskelige som samfundsøkonomiske elementer af væsentlig betydning i at tage dette hjælpemiddel i anvendelse i behandlingen.

Ved hjælp af fodcyklen kan man sidde på en stol og cykle (samtidig med at man fx ser TV eller læser sin avis) og derved producere den for os Restless Legs-ramte så nødvendige dopamin.

Fodcyklen blev leveret samlet. klar til brug og er udført af slidstærke materialer samt er fuldstændig støjfri under brugen.

Den er nem at flytte rundt med og transporteres ubesværet i en almindelig personbil uden at skulle skilles ad.

For mit eget vedkommende har anvendelsen af dette hjælpemiddel tillige haft den uventede sidegevinst, at det har mindsket mine rygproblemer. Min træning med fodcyklen tydeligvis har styrket de muskler, der stabiliserer ryghvirvlen.

Jeg er positivt overrasket over virkningen af dette hjælpemiddel og kan på varmeste anbefale produktet. (Hvilket jeg i øvrigt gør på Restless Legs-Portalen).

Med venlig hilsen

Stig Eric Weibel
Restless Legs-Patientforeningen
Hornbækvej 666 B
3100 Hornbæk
Telefon: 49 75 56 56 (efter 12:00)

23.02.06
Kære Henry Christensen.

Hermed den lovede udtalelse vedrørende Fodcyklen. Er den ikke tilfredsstillende skal du blot sige til.

Du bør være meget opmærksom på, at du skal betegne den som et HJÆLPEMIDDEL over for myndighederne, idet der derved kan ydes tilskud til dens anskaffelse.

Et redskab fx. er ikke berettiget til tilskud og har derfor ikke myndighedernes interesse.

Dette fremgår meget klart af klagesager i Den Sociale Ankestyrelse, der rutinemæssigt afslår klager over, at der ikke kan opnås tilskud til redskaber.

Du bør overveje, næste gang du skal genfremstille din brochure, at bruge overskriften:

Hjælpemidlet Fodcyklen Humanitær

Med venlig hilsen

Stig Erik Weibel
49 75 56 56 (efter 12:00)

P.S.: Du må i øvrigt bruge min udtalelse, som du har behov for.